donderdag 4 januari 2018

vulkanen en kringloopbios

Ok, nieuw project, we gaan het zien, letterlijk en figuurlijk. Ik heb hele kratten met films op VHS-banden en ik doe daar al heel lang niets mee. Ze komen vrijwel allemaal uit kringloopwinkels en sommige gingen zelfs weg voor 6 voor 1 euro, omdat ze niet kwijt te raken waren. Ja en dan gaat Jan hamsteren: soms is het kijken van films namelijk het enige waar ik me toe kan brengen in een depressieve periode, dus het leek me goed om een voorraadje te hebben. Daarbij hadden veel filmnamen en omslagen ook een intrinsieke aantrekkingskracht: die moest ik gezien hebben. Inmiddels heb ik ook al DVD's voor dumpprijzen van 6 voor 5 euro meegesleept.
Als ik denk dat ik hem toch niet meer zal herzien, dan gaat hij weg en te bewaren dvd's gaan uit het doosje en in een mapje.
Bij de eerste ging dat eigenlijk al een beetje mis: ik keek gisteren Starship Troopers op VHS, overigens de eerste keer dat ik écht merkte dat het in beeldkwaliteit scheelt als je de band eerst een keer heen en weer spoelt. Ik wist niet zeker of ik hem al eens helemaal bekeken had, of dat ik er een keertje halverwege op TV ingevallen was. Hij was prima uit te zitten (oja, nòg een projectregel, films die ik na een minuut of 20 nog niet leuk vind, kijk ik niet uit en die gaan meteen naar de wegbrengkast) maar deze ga ik niet nòg een keer draaien, maar ja... het is wel een SF-klassieker, moet ik die dan niet in de SF-kast bewaren... ahum... jullie merken het al, dit zijn breinkrakers...


Indrukwekkend vond ik overigens de aftiteling: er kwam geen einde aan de lijst met mensen die aan de film hadden meegewerkt, tot in de kleinste details, behalve, en dat moet me toch even van het hart, de leden van het orkest die deze zeer kundige filmmuziek hebben gespeeld. Dan moet er ook bij staan wie de eerste viool, de tweede, etc... speelde. Toch? De lijsten met supervisor dit en productie-assistent zo hielden maar niet op, ondertussen klonk dreigende muziek die de omvang van dit project nog eens benadrukte en de mensen die die muziek uitvoerden werden niet met naam en toenaam genoemd.

en dan het thema van vandaag:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten