zondag 26 februari 2017

geklungel op zaterdag

De 26-ste alweer, over een maand zou het onze 26-ste trouwdag geweest zijn. Soms is het nog angstaanjagend onwerkelijk. Vanuit medische hoek kreeg ik het advies het rustig aan te blijven doen.
Gisteren had ik het over het feit dat ik qua plaatjespagina's niet zo ver meer vooruit heb gewerkt. Volgens mij heb ik twee jaar lang koortsachtig een fikse buffer van rond een maand in stand gehouden, maar daar teer ik flink op in. Donderdag a.s. loopt het met een sisser af. Misschien is het tijd om weer wat meer te gaan improviseren met wat zich zo aandient.
Zo kreeg ik gisteren van een vriendin en sporadisch lezer van dit blog een foto van iets dat ze had gevonden: "typisch iets voor je blog." en inderdaad:


Nu moet dat voor publicatie op een thema-pagina nog even rechtgetrokken worden. Ik heb daarvoor twee mogelijkheden: paint voor windows (ja, u leest het goed, het primitiefste progje, gratis en voor niets meegeleverd bij uw pc) en Micrographix "Draw" voor windows 98, maar ook nog nèt werkend op XP, dat ik op een stand-alone laptopje heb. Dat heeft iets meer mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld plaatjes vanaf een hoekpunt een bepaalde kant mee oprekken en dus van bovenstaand trapezium een rechthoek maken. Het nadeel is alleen dat tenzij het plaatje een erg hoge resolutie heeft, je het kwaliteitsverlies best wel ziet:


Dan is het netter om met paint een beetje te kopieëren, verticaal en horizontaal uit te schuiven en het trapezium zo tot een rechthoek op te vullen. De letters staan dan wel scheef, maar alles is dan tenminste scherp.


Ja, sommige lezers kunnen dit véél beter dan ik en hebben betere software, maar: nee, jullie hoeven me niet te helpen en ik hoef ook geen gekraakte versie van photoshop. Ik vind dit geklungel wel fijn. Het is afleiding.

Nou eens zien of we vanaf dit plaatje een reeks kunnen maken puttend uit twee, drie themamapjes en doe eens gek:Nou en als je er dan het scan- en knipwerk van de vinyldigitalisatie -we zijn bij Frankie Avalon beland- er nog eens aan toevoegt, dan ben ik toch redelijk productief voor een snotverkouden weduwnaar op zaterdag:1 opmerking:

Een reactie posten